ελληνικά, σκακιστικά, πολιτικά

αναλύσεις και συζητήσεις

Πόσο δύσκολο είναι πια;

Στη δεξιά πλευρά της οθόνης βλέπετε δυο στήλες με διάφορα βοηθηματάκια που διευκολύνουν τον αναγνώστη να εντοπίζει τα θέματα που τον ενδιαφέρουν, αλλά και να ενημερώνεται π.χ. για το τι συμβαίνει σε άλλα ενδιαφέρονται ιστολόγια ή ιστότοπους που παρουσιάζουν σκακιστικές ειδήσεις.

Εκεί θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να βλέπετε τις νέες αναρτήσεις στον ιστότοπο της ΕΣΟ και να μαθαίνετε τις τελευταίες ειδήσεις από το πολιτικό κέντρο του σκακιού στον τόπο μας.

Θα μπορούσατε, αλλά δυστυχώς δεν είναι δυνατό, αφού ο ιστότοπος της ΕΣΟ δεν διαθέτει τη δυνατότητα προώθησης του περιεχομένου του (με RSS ή Atom feed) την οποία διαθέτει κάθε σύγχρονος ιστότοπος σήμερα, αλλά ακόμη και το τελευταίο ιστολόγιο…

Και δεν αναφέρομαι βέβαια σε εξωπραγματικές δυνατότητες όπως ιστολόγια των κορυφαίων σκακιστών ή των προπονητών που βρίσκονται σε αποστολές, ούτε άμεση ενημέρωση από τις συζητήσεις των συμβουλίων και των επιτροπών (όπως π.χ. προσφέρουν ξένοι ιστότοποι). Ούτε αναφέρομαι στη δυνατότητα να βλέπετε τα περσινά έλο των αντιπάλων σας ή την εξέλιξη της αξιολόγησής σας τα τελευταία πέντε χρόνια, σαν να μην υπάρχουν τα στοιχεία και άφθονοι χώροι σε όλους τους διακομιστές του κόσμου. Πολύ περισσότερο δεν αναφέρομαι σε ενημερωμένες λίστες με συνδέσμους προς τα σωματεία, ούτε προς το ματς Ανάντ-Κράμνικ που θα γίνει για τον παγκόσμιο τίτλο (κι ας προσφέρεται δωρεάν με χρονοκαθυστέρηση από τους διοργανωτές). Δεν αναφέρομαι σε συγκεντρωτικά στοιχεία από σχολικούς αγώνες, σε σκακιστική αποδελτίωση, σε έγκαιρη και επίσημη ενημέρωση…

Δυστυχώς, ο ιστότοπος της ΕΣΟ (ο πιο πολυσύχναστος σκακιστικός ιστότοπος της χώρας μας) είναι τεχνολογικά πάρα πολύ πίσω. Και είναι κρίμα, αφού με τόσα hits θα μπορούσε να διεκδικήσει και τίποτε διαδικτυακές διαφημίσεις και χορηγίες…

6 Οκτωβρίου, 2008 - Posted by | ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ | , , ,

2 Σχόλια »

 1. Ευελπιστώ ότι με την καλόπιστη κριτική, τη γνώση και τις εύστοχες υποδείξεις, ο ιστότοπος της ΕΣΟ να αναβαθμιστεί σύντομα και να γίνει πιό λειτουργικός. Το ίδιο εύχομαι και για τους ιστότοπους πολλών σκακιστικών συλλόγων, ιδιαίτερα αυτών που διοργανώνουν διεθνή τουρνουά.
  Πριν λίγους μήνες ήθελα να συμμετάσχω σε κάποιο όπεν του εξωτερικού. Στον ιστότοπό τους μπορούσες να εγγραφείς με εξαιρετική ευκολία, αφού ήταν συνδεδεμένος και με τα ΕΛΟ της FIDE, με αποτέλεσμα τον άμεσο έλεγχο των στοιχείων σου, καθώς και την on-line ενημέρωση για την κάθε συμμετοχή. Και δεν ήταν παρά ένα μικρό σχετικά τουρνουά, σε κάποιο απόμακρο σημείο της Δανίας…
  Τέλος, εύχομαι κάθε επιτυχία στο «ελληνικά, σκακιστικά, πολιτικά», αναμένοντας ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων σε καίρια θέματα του ελληνικού σκακιού.

  Σχόλιο από Βαγγέλης Βιδάλης | 7 Οκτωβρίου, 2008

 2. Ευελπιστώ ότι με την καλόπιστη κριτική, τη γνώση και τις εύστοχες υποδείξεις, ο ιστότοπος της ΕΣΟ να αναβαθμιστεί σύντομα και να γίνει πιό λειτουργικός.
  Είμαι σίγουρος ότι άνθρωποι από το σκάκι που γνωρίζουν θα ενεργοποιηθούν όχι για να εντοπίσουν μόνο το πρόβλημα αλλα και για να δόσουν λύση.Τα λίγα χρήματα που θα χρειασθούν για τυχόν μελέτες εφαρμογής και υλοποίηση θα είναι προσοδοφόρα επένδυση.
  Τέλος, εύχομαι κάθε επιτυχία στο “ελληνικά, σκακιστικά, πολιτικά”, αναμένοντας ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων σε καίρια θέματα του ελληνικού σκακιού.

  Σχόλιο από Παναγιωτης Γ. Σκλαβουνος | 18 Οκτωβρίου, 2008


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: