ελληνικά, σκακιστικά, πολιτικά

αναλύσεις και συζητήσεις

Κυτίον παραπόνων

Όπως ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή (απλώς κοιτάξτε πάνω δεξιά), ο σκοπός αυτού του ιστολογίου είναι να δημιουργήσω ένα βήμα συζήτησης επί θεμάτων σκακιστικής πολιτικής. Θεωρώ ότι αναλαμβάνω προσωπικά μια μεγάλη δέσμευση, επειδή θέτω ένα κριτήριο με βάση το οποίο κάθε αναγνώστης μπορεί να κρίνει και να ελέγχει την αξιοπιστία μου. Εννοώ βέβαια το αν θα τηρήσω αυτή την υπόσχεση και όταν θα αρχίσουν να εμφανίζονται σχόλια και θέσεις αντίθετες με τις γνωστές (ή εικαζόμενες) απόψεις μου.

Οι αναγνώστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ενδιαφέρον για θέματα ελληνικής σκακιστικής πολιτικής δεν είναι μικρό -κάθε άλλο. Είναι μάλιστα τόσο μεγάλο ώστε την πρώτη ημέρα το παρόν ιστολόγιο βρέθηκε στην πρώτη εικοσάδα των ελληνικών ιστολογίων της wordpress.com. (Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Στο μεταξύ τα πράγματα πήραν πιο φυσιολογικές διαστάσεις.)

Επειδή διαπίστωσα ότι κάποιοι φίλοι του σκακιού δεν θέλουν να επικοινωνήσουν μέσω mail αλλά θέλουν να έχουν ένα χώρο για να καταγράφουν απλώς ακόμη και ανώνυμα κάποια σχόλια για να αμφισβητούν τις πραγματικές ή εικαζόμενες θέσεις, απόψεις, και προθέσεις μου, δημοσιεύω αυτό το άρθρο για να μπορούν να αναρτούν εδώ τα σχόλια αυτά και να μην τα αναρτούν σε άλλα ιστολόγια. Ζητώ απλώς να είναι κόσμια και επικεντρωμένα σε θέματα ουσίας.

Ξεκαθαρίζω ακόμη μια φορά ότι αυτό το ιστολόγιο δεν θα γίνει πεδίο προσωπικών αντιπαραθέσεων. Οι διαφορετικές πολιτικές θέσεις, εφόσον υπάρχουν πίσω από τα προσωπικά, είναι άλλο πράγμα…

10 Οκτώβριος, 2008 - Posted by | ΠΑΡΑΠΟΝΑ | , , ,

1 σχόλιο »

 1. Στο skakistiko.blogspot, στο άρθρο για την παρουσίαση του παρόντος ιστολογίου δημοσιεύτηκε το εξής σχόλιο:

  Ο/Η three carrots είπε…
  …Φυσικά δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο
  …που ο κ. Δρεπανιώτης παρουσιάζει τη νέα του (πολιτική) ιστοσελίδα
  …την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε από την ΕΣΟ η ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής συνέλευσης.

  10/10/08

  Σε απάντηση αυτού του σχολίου δημοσίευσα εδώ το παρόν άρθρο και δημοσίευσα εκεί την εξής απάντηση:

  Ο/Η Drepaniotis είπε…
  Αγαπητέ/αγαπητή three carrots

  Καταρχάς, σε ευχαριστώ. Η εκτίμηση στο πρόσωπό μου είναι συγκινητική, αφού μοιάζει να πιστεύεις ότι ξεκίνησα προεκλογικό αγώνα δύο μήνες πριν από τις αρχαιρεσίες της ΕΣΟ.

  Μέχρι τότε όμως υπάρχουν και άλλα εκλογικά ορόσημα που ίσως σου ξέφυγαν: Οι αρχαιρεσίες στην ΕΣΣΝΑ (δεν είμαι υποψήφιος), οι εκλογές στις ΗΠΑ (τις παρακολουθώ εντατικά για επαγγελματικούς λόγους), το συνέδριο της FIDE στη Δρέσδη…

  Όμως δεν έχεις δίκιο (κι αν θέλεις το πιστεύεις…) Όπως φαίνεται στο ιστολόγιο «φάτσα-κάρτα», το πρώτο σημαντικό θέμα του είναι η αλλαγή στο Νόμο για τα κίνητρα. Για εμένα, αυτό είναι το πιο σημαντικό θέμα σήμερα στο ελληνικό σκάκι.

  Όσο για τις αρχαιρεσίες στην ΕΣΟ αφενός είναι γνωστό μήνες τώρα πότε θα γίνουν (δεν υπήρχαν άλλες ημερομηνίες). Αφετέρου, με το εκλογικό σύστημα που προβλέπει ο Ν.2725/99 και τα ελληνικά σκακιστικά πράγματα, τα αποτελέσματα είναι κουκιά μετρημένα. Ο Μακρόπουλος θα κερδίσει τις εκλογές και η αντιπολίτευση θα εκλέξει 4, 5, ή 6 συμβούλους. Ούτε πιο λίγους, ούτε πιο πολλούς. Δεν βγαίνουν τα νούμερα.

  Από εκεί και πέρα, αφού δεν υπάρχει σταυροδοσία, οι σύμβουλοι θα εκλεγούν με τη σειρά που θα τους προτείνουν οι παρατάξεις τους.

  Πιστεύεις λοιπόν ότι αν θέλω να εκλεγώ χρειάζομαι ιστολόγιο για να με έχουν υπόψη τους οι επικεφαλής των παρατάξεων;

  Ένα τελευταίο: Για να μην καταχρώμαι τη φιλοξενία του Γάτου, δημοσίευσα στο δικό μου ιστολόγιο ένα άρθρο με τίτλο Κυτίο παραπόνων (το παρόν άρθρο).

  Εκεί θα αναδημοσιεύσω αυτή την ήδη δημόσια συζήτησή μας και θα σε περιμένω εκεί μαζί με όλους όσους θέλουν να συζητήσουν μαζί μου, επώνυμα ή ανώνυμα για τις απόψεις, θέσεις και προθέσεις μου, πραγματικές ή εικαζόμενες.

  Με εκτίμηση
  Τάκης Δρεπανιώτης

  Σχόλιο από dokiskaki | 10 Οκτώβριος, 2008


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: