ελληνικά, σκακιστικά, πολιτικά

αναλύσεις και συζητήσεις

Ελληνικά, σκακιστικά, πολιτικά στο SentraFM 103,3

sentrafm

Η 11η σκακιστική εκπομπή «Αναζητήσεις σε άσπρα – μαύρα» βγαίνει στον αέρα το Σάββατο 8/11. Η εκπομπή γίνεται από το νέο αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 κάθε Σάββατο από τις 10 μέχρι τις 11 το πρωί και μεταδίδεται και μέσω του Διαδικτύου. O σταθμός ανήκει στον εκδοτικό όμιλο «Πήγασος» (εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, Goal News, κλπ) και στελεχώνεται από πολύ γνωστούς δημοσιογράφους.

Το Σάββατο 8/11 ο παραγωγός της εκπομπής Χρήστος Πιλάλης φιλοξενεί το Διεθνή Διαιτητή Τάκη Δρεπανιώτη για να συζητήσουν και να αναλύσουν τεχνικά και πολιτικά θέματα του σκακιού. Ο Τάκης Δρεπανιώτης έχει υπηρετήσει και υπηρετεί το σκάκι ποικιλότροπα. Για πολλά χρόνια ήταν η ψυχή του ιστορικού ΣΟ Καλλιθέας, μέλος Διοικήσεων της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Αντιπρόεδρος), της Ένωσης Σ.Σωματείων Ν. Αττικής, κλπ. Πρόσφατα δημιούργησε ένα πολύ ενδιαφέρον ιστολόγιο στο διαδίκτυο με τίτλο «ελληνικά, σκακιστικά, πολιτικά».

Στη σκακιστική εκπομπή του Sentra 103,3 παρουσιάζονται θέματα γύρω από την κυριότερη ελληνική και ξένη σκακιστική ειδησεογραφία, την ιστορία του σκακιού, το προφίλ κορυφαίων Ελλήνων ή ξένων σκακιστών, την παιδαγωγική αξία του σκακιού, το σκάκι και τις νέες τεχνολογίες, το σκάκι και τις τέχνες (κινηματογράφος, ζωγραφική, ποιήματα, κλπ), ανέκδοτα γύρω απότο σκάκι, κ.α. Σε κάθε εκπομπή υπάρχει ένας φιλοξενούμενος σκακιστής ή σκακίστρια που καλείται να σχολιάσει σκακιστικά θέματα. Στις 10 εκπομπές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα η εκπομπή έχει φιλοξενήσει τους: Μαρίνα Μακροπούλου, Άννα Μαρία Μπότσαρη, Χρίστο Μπανίκα, Στράτο Γρίβα, Νίκο Καλέση, Σωτήρη Λογοθέτη, Αργύρη Κουμτζή, Νικόλα Σφήκα, Βασίλη Θεοδωρίδη, Κώστα Γιουβαντσιούδη, Γιάννη Γαλάνη, Δημήτρη Σκυριανόγλου, Γιάννη Τσουκαράκη, Γιάννη Σπυρακόπουλο, Γαβριήλ Χαντάτ και Φώτη Αρμπή.

Η εκπομπή είναι πάντα ανοιχτή στις παρεμβάσεις των ακροατών της μέσα από το τηλεφωνικό της κέντρο: 210-6076000. Το email της εκπομπής είναι: sentra.skaki@gmail.com

(Από το δελτίο τύπου της παραγωγής)

4 Νοεμβρίου, 2008 - Posted by | ΓΕΝΙΚΑ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ | , , ,

3 Σχόλια »

 1. Ο Νίκος Γαβριλάκης στο Sentra 103,3

  Η 17η σκακιστική εκπομπή “Αναζητήσεις σε άσπρα – μαύρα” βγαίνει στον αέρα το Σάββατο 20/12 από τις 10 μέχρι τις 11 π.μ. Η εκπομπή γίνεται από τον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,3 κάθε Σάββατο και μεταδίδεται και μέσω του διαδικτύου (www.sentrafm.gr).
  Στην εκπομπή του Σαββάτου 20/12 ο παραγωγός της εκπομπής Χρήστος Πιλάλης θα φιλοξενήσει το Νίκο Γαβριλάκη, διεθνή μετρ και προπονητή της Εθνικής μας ομάδας των γυναικών. Θα συζητήσουν για τη εθνική μας ομάδα γυναικών, για τη Σκακιστική Ολυμπιάδα που έγινε πριν λίγο καιρό στη Δρέσδη, για το σκάκι των γυναικών, κ.α. Η εκπομπή είναι ανοιχτή σε παρεμβάσεις των ακροατών. Το email της εκπομπής είναι: sentra.skaki@gmail.com και το τηλεφωνικό κέντρο 210-6076000.

  Σχόλιο από Χρήστος Πιλάλης | 19 Δεκεμβρίου, 2008

 2. Υπάρχει πουθενά αρχείο των εκπομπών?
  «ε.σ.π»: Όπως με έχει ενημερώσει ο Χρήστος, δυστυχώς δεν διαθέτει τέτοιο αρχείο

  Σχόλιο από Kostas Oreopoulos | 19 Δεκεμβρίου, 2008

 3. Ο Νίκος Περγιάλης στο Sentra 103,3

  Η 21η σκακιστική εκπομπή “Αναζητήσεις σε άσπρα – μαύρα” βγαίνει στον αέρα το Σάββατο 17/1 από τις 10 μέχρι τις 11 π.μ. Η εκπομπή γίνεται από τον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,3 κάθε Σάββατο και μεταδίδεται και μέσω του διαδικτύου (www.sentrafm.gr).
  Στην εκπομπή του Σαββάτου 17/1 ο παραγωγός της εκπομπής Χρήστος Πιλάλης θα φιλοξενήσει το γνωστό ρεμπέτη, σκακιστή και συνθέτη σκακιστικών προβλημάτων Νίκο Περγιάλη. Θα συζητήσουν για το ρεμπέτικο, το σκάκι, για τα σκακιστικά προβλήματα, κ.α. Ο Νίκος Περγιάλης αποτελεί ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του ρεμπέτικου στον τόπο μας. Στη διάρκεια της εκπομπής θα ακουσθούν τραγούδια του. Η εκπομπή είναι ανοιχτή σε παρεμβάσεις των ακροατών. Το email της εκπομπής είναι: sentra.skaki@gmail.com και το τηλεφωνικό κέντρο 210-6076000.

  Σχόλιο από Χρήστος Πιλάλης | 13 Ιανουαρίου, 2009


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: