ελληνικά, σκακιστικά, πολιτικά

αναλύσεις και συζητήσεις

Ένα «άγνωστο» ερωτηματολόγιο

Με την ευκαιρία των φετινών αγώνων για τα νεανικά πρωταθλήματα στη Χαλκιδική, ο Βαγγέλης Βιδάλης διένειμε ένα ερωτηματολόγιο, που είχε πρωτοχρησιμοποιήσει τον Απρίλιο του 2004, στην τελική φάση του τότε σχολικού πρωταθλήματος, για την καταγραφή και μελέτη θεμάτων σχετικών με το παιδικό/σχολικό σκάκι.

Ξαφνικά, το ερωτηματολόγιο –που μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ (σε pdf)– πήγε να γίνει θέμα στο ΔΣ. Μην ψάξετε όμως να το βρείτε στη λακωνική ενημέρωση που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΕΣΟ, κρύβεται σεμνά ανάμεσα στις γραμμές της τυπικής διατύπωσης  «Διαβάστηκαν οι εκθέσεις του δ/ντη αγώνων Κ. Αλεξίου και του επικεφαλής διαιτητή Β.Βιδάλη για τα πανελλήνια ατομικά νεανικά πρωταθλήματα.» Τελικά, το αυτονόητο έγινε (ελπίζω) κατανοητό: Στην Ελλάδα επιτρέπεται (ακόμη και αν ενοχλούνται κάποιοι…) να κάνουμε ανεξάρτητες έρευνες (και) στον σκακιστικό χώρο.

Και επειδή εξίσου ελεύθερα οι ερευνώντες κρίνονται κιόλας, ο Βαγγέλης Βιδάλης έθεσε στη διάθεσή μου (με άλλα λόγια: απλώς του τα ζήτησα και μου τα έστειλε) και τα αποτελέσματα από την πρώτη ευρεία εφαρμογή και αξιολόγηση του ερωτηματολογίου του, το 2004 (θα τα βρείτε εδώ, σε pdf). Θυμίζω: 2004. Τότε που η Ελλάδα ήταν ευρωκράτειρα, πλούσια, όμορφη και δυνατή. Ο Βαγγέλης υπολογίζει ότι τα αποτελέσματα από την επεξεργασία του φετινού ερωτηματολογίου θα είναι δημοσιεύσιμα τον Σεπτέμβριο.

13 Ιουλίου, 2010 - Posted by | ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΚΙ, ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: