ελληνικά, σκακιστικά, πολιτικά

αναλύσεις και συζητήσεις

Ευχαριστώ και καλή τύχη

Πριν από περίπου δύο χρόνια προσπάθησα να ξεκινήσω ένα ιστολόγιο που θα ασχολιόταν με τα λεγόμενα βαριά (οργανωτικά, διοικητικά κοκ) θέματα και θα έδινε ελεύθερο βήμα πολιτικής συζήτησης.

Σε αυτό το διαδικτυακό σκακιστικό σπιτικό που άνοιξα, ήταν ευπρόσδεκτοι όλοι, επώνυμοι και ανώνυμοι εφόσον ήθελαν να συζητήσουν κάποια από τα θέματα που πρότεινα για συζήτηση (και ορισμένες φορές, θέματα που πρότειναν εκείνοι). Η μοναδική μου παράκληση ήταν να είναι ευπρεπείς και ομολογώ ότι ήταν κάτι που τήρησαν όλοι με μεγάλη ευκολία. Επί δύο χρόνια δεν χρειάστηκε να κόψω ούτε ένα (1) σχόλιο πολιτικής άποψης και ελάχιστες φορές αναγκάστηκα να «λειάνω» τη γλώσσα, ενημερώνοντας πάντα τον σχολιαστή.

Την περασμένη εβδομάδα προσπάθησα να ξεκινήσω μια συζήτηση με αφορμή τη λαομίσητη πια απόφαση του ΔΣ για τη σύνθεση 3-5 και να θέσω το γενικότερο θέμα με τοπρόβλημα των διασυλλογικών. Παρά την επικέντρωση των αναγνωστών και σχολιαστών στο συγκεκριμένο θέμα, εγώ ήθελα και προσπάθησα να κοιτάξω πέρα από το καλοκαίρι του 2011.

Ο τρόπος που το έκανα αυτό προφανώς δεν ήταν αρεστός.  Τα επιθετικά σχόλια που έγιναν ήταν ολοφάνερο ότι έβραζαν από την οργή «επειδή δεν βλέπω το προφανές». Ώρες-ώρες είχα την αίσθηση ότι μου φώναζαν «Μα στραβός είσαι; Δεν καταλαβαίνεις ότι δεν μας ενδιαφέρουν όσα λες;» Παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έκανα επί μια εβδομάδα να τεκμηριώσω και να συζητήσω —με τον τρόπο που ήθελα εγώ— άκουγα τηλεφωνικούς αφορισμούς και έπαιρνα προσωπικά μηνύματα για το ιεραποστολικό έργο που έχω αναλάβει να υποστηρίζω μια τόσο λάθος απόφαση, για την αδυναμία μου να καταλάβω τι ζητάει ο κόσμος και πολλά άλλα.

Θα ξεκαθαρίσω ότι για αποφάσεις που παίρνω επειδή πιστεύω ότι έχω δίκιο δεν αρκούν οι φωνές μέσα στα αυτιά μου για να πειστώ ότι έχω άδικο. Όμως οι σελίδες με αυτόν τον διάλογο κουφών (και ενδεχομένως, η στάση μου) δεν θεωρώ ότι αποτελούν τιμή για την εικόνα των «ε,σ,π», όχι όπως τουλάχιστον τα είχα φανταστεί.

Κατά τη γνώμη μου, ο συγκεκριμένος τρόπος συζήτησης για ένα τόσο κρίσιμο θέμα δείχνει ότι απέτυχα στον στόχο που είχα βάλει πριν δύο χρόνια. Γι’ αυτό και αναστέλλω τη λειτουργία των «ε,σ,π». Αποσύρω επίσης όλη την αλυσιτελή συζήτηση για το διασυλλογικό. Όποιος από τους σχολιαστές αυτής της συζήτησης θέλει να έχει ένα αντίγραφο από τα σημεία όπου συμμετείχε για τα διασυλλογικά (άρθρο και σχετικά σχόλια του άρθρου)  για αυστηρά προσωπική του χρήση (αναλαμβάνοντας με άλλα λόγια τη σχετική δέσμευση στο λόγο της τιμής του), μπορεί να μου στείλει προσωπικό και, παρακαλώ οπωσδήποτε επώνυμο ιμέιλ για να του ετοιμάσω και να του στείλω ένα αντίγραφο.

Σας ευχαριστώ για την παρέα αυτά τα δύο χρόνια και εύχομαι σε όλους καλή τύχη.

Τάκης Δρεπανιώτης aka dokiskaki

ΥΓ 22/10/10: Από τις συζητήσεις στην μπλογκόσφαιρα καταλαβαίνω ότι είναι χρήσιμη η επαναφορά της όλης συζήτησης για τα διασυλλογικά και την επαναφέρω, μαζί με τα σχόλια και τη δυνατότητα σχολιασμού, διαθέσιμα για όλους. Παρακαλώ όμως να μην περιμένετε οπωσδήποτε απάντηση. Η απόφασή μου να μην επεκτείνω την ύλη των «ε,σ,π» παραμένει.

Ευχαριστώ όλους όσους έκαναν σχόλια με αφορμή το τέλος των «ε,σ,π» (είναι λίγο περίεργο, σαν να διαβάζεις τον …επικήδειό σου), ακόμη και όσους δεν μπόρεσαν να κρύψουν την προσωπική τους αντιπάθεια. Στο κάτω κάτω, ανθρώπινα είναι αυτά και απολύτως κατανοητά.

Φυσικά, πολύ περισσότερο ευχαριστώ  όσους έκαναν τον κόπο να προσθέσουν μία καλή κουβέντα, μια προσωπική συμβουλή ή μέιλ συμπαράστασης ή διαφωνίας.

18 Οκτωβρίου, 2010 - Posted by | ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

1 σχόλιο »

  1. Οι λανθασμένες αποφάσεις υπάρχουν για να μπορούμε να τις πάρουμε πίσω (και αυτή τη φορά δεν μιλάω για την πολυσυζητημένη απόφαση του ΔΣ!).
    Γνωρίζω πάρα πολύ καλά πόσος κόπος και πολύτιμος προσωπικός χρόνος απαιτείται για να υπάρχει στο ίντερνετ ένα καλοστημένο ιστολόγιο.
    Πέρα από τις σκακιστικοπολιτικές συζητήσεις και διαφωνίες, θα σε παρακαλούσα, με το θάρρος που μου δίνει η πολύχρονη γνωριμία μας (1978, μια ζωή ολόκληρη), να μην επιμείνεις στην απόφασή σου και να το αφήσεις «έτσι», στον αέρα, ανανεώνοντας το υλικό, όποτε εσύ κρίνεις σκόπιμο.

    Φίλιππος

    Σχόλιο από schrodcat | 18 Οκτωβρίου, 2010


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: