ελληνικά, σκακιστικά, πολιτικά

αναλύσεις και συζητήσεις

Πρόταση «Διασυλλογικά 2012+»: γ. Κατηγορίες των σωματείων

Τα σωματεία θα έχουν δύο δρόμους για να καταταγούν σε κατηγορία στο τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου: μέσω του Πανελλήνιου Διασυλλογικού και μέσω των Περιφερειακών Διασυλλογικών.

Με την ολοκλήρωση του διασυλλογικού αγωνιστικού προγράμματος, κάθε Μάιο, τα σωματεία κατατάσσονται κάθε χρόνο σε μία από τις επόμενες έξι κατηγορίες:

1) Στην Α’ Εθνική Κατηγορία:

1α) Οι τρεις πρώτοι σύλλογοι στη συνολική κατάταξη των τριών τουρνουά του Πανελλήνιου Διασυλλογικού

1β) Το ένα τρίτο από τους υπόλοιπους συλλόγους που αγωνίστηκαν και στα τρία τουρνουά του Πανελλήνιου Διασυλλογικού με την προϋπόθεση ότι αγωνίστηκαν και στα τρία τουρνουά του οικείου Περιφερειακού Διασυλλογικού της αγωνιστικής περιόδου

1γ) Όποιος σύλλογος αναδειχτεί νικητής σε ένα από τα τρία τουρνουά του Πανελλήνιου Διασυλλογικού έστω και αν δεν αγωνίστηκε στα άλλα δύο τουρνουά, με την προϋπόθεση ότι αγωνίστηκε και στα τρία τουρνουά του οικείου Περιφερειακού Διασυλλογικού της αγωνιστικής περιόδου.

2) Στη Β’ Εθνική Κατηγορία, εφόσον δεν ανήκουν σε ανώτερη κατηγορία:

2α) Ο πρωταθλητής σύλλογος στη συνολική κατάταξη των τριών τουρνουά του οικείου Περιφερειακού Διασυλλογικού

2β) Οι υπόλοιποι σύλλογοι του που αγωνίστηκαν και στα τρία τουρνουά του Πανελλήνιου Διασυλλογικού με την προϋπόθεση ότι αγωνίστηκαν και στα τρία τουρνουά του οικείου Περιφερειακού Διασυλλογικού

2γ) Όσοι από τους συλλόγους της περίπτωσης 1β) δεν αγωνίστηκαν και στα τρία τουρνουά του οικείου Περιφερειακού Διασυλλογικού της αγωνιστικής περιόδου

2δ) Όποιος σύλλογος αναδειχτεί νικητής σε ένα από τα τρία τουρνουά του Πανελλήνιου Διασυλλογικού αλλά δεν αγωνίστηκε και στα τρία τουρνουά του οικείου Περιφερειακού Διασυλλογικού της αγωνιστικής περιόδου

2ε) Οι σύλλογοι που αναδείχτηκαν πρωταθλητές σε ένα από τα τρία τουρνουά του οικείου Περιφερειακού Διασυλλογικού της αγωνιστικής περιόδου έστω και αν δεν αγωνίστηκαν και στα τρία τουρνουά.

3) Στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, εφόσον δεν ανήκουν σε ανώτερη κατηγορία:

3α) Όλοι οι σύλλογοι που θα αγωνιστούν και στα τρία τουρνουά του οικείου Περιφερειακού Διασυλλογικού της αγωνιστικής περιόδου

3β) Όσοι από τους συλλόγους της περίπτωσης 1β) δεν θα αγωνιστούν και στα τρία τουρνουά του οικείου Περιφερειακού Διασυλλογικού της αγωνιστικής περιόδου

3γ) Οι σύλλογοι που αγωνίστηκαν σε δύο από τα τρία τουρνουά του Πανελλήνιου Διασυλλογικού και στο τρίτο από τα τρία τουρνουά στο οικείο Περιφερειακό Διασυλλογικό της αγωνιστικής περιόδου.

4) Στην Α’ Περιφερειακή Κατηγορία, εφόσον δεν ανήκουν σε ανώτερη κατηγορία:

4α) Οι σύλλογοι που αγωνίστηκαν σε δύο από τα τρία τουρνουά του οικείου Περιφερειακού Διασυλλογικού της αγωνιστικής περιόδου.

4β) Οι σύλλογοι που αγωνίστηκαν σε δύο από τα τρία τουρνουά του Πανελλήνιου Διασυλλογικού και σε ένα από τα δύο αντίστοιχα τουρνουά του οικείου Περιφερειακού Διασυλλογικού της αγωνιστικής περιόδου.

4γ) Οι σύλλογοι που αγωνίστηκαν σε ένα από τα τρία τουρνουά του Πανελλήνιου Διασυλλογικού και σε ένα από τα άλλα δύο αντίστοιχα τουρνουά του οικείου Περιφερειακού Διασυλλογικού της αγωνιστικής περιόδου.

5) Στην Β’ Περιφερειακή Κατηγορία, εφόσον δεν ανήκουν σε ανώτερη κατηγορία:

5α) Οι σύλλογοι που αγωνίστηκαν σε ένα από τα τρία τουρνουά του Πανελλήνιου Διασυλλογικού της αγωνιστικής περιόδου.

5β) Οι σύλλογοι που αγωνίστηκαν σε ένα από τα τρία τουρνουά του οικείου Περιφερειακού Διασυλλογικού της αγωνιστικής περιόδου.

6) Στην Γ’ Περιφερειακή Κατηγορία:

Όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι που θεωρούνται ενεργοί σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΣΟ αλλά δεν αγωνίστηκαν σε κανένα από τα τρία τουρνουά του Πανελλήνιου Διασυλλογικού ή του οικείου Περιφερειακού Διασυλλογικού της αγωνιστικής περιόδου.

Για να δείτε όλα τα άρθρα που ανήκουν σε αυτή τη δημοσίευση, πατήστε εδώ.

2 Νοεμβρίου, 2010 - Posted by | ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΕΣΟ, ΘΕΣΜΟΙ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ |

2 Σχόλια »

  1. Αυτός ο διαχωρισμός δεν μου αρέσει (βλέπε και σχόλιό μου στο άρθρο (β), και μου φαίνεται πολύ περίπλοκος. Επίσης, η κάθε επαρχιακή Ένωση διαφέρει πολύ από τις άλλες σε ανάγκες και μέσα, είναι δύσκολη η υποταγή τους σε ένα τόσο περιοριστικό σύστημα. Είναι καλύτερα, πιστεύω, να υπάρχει απλά μια κεντρική, απλή δομή, κάποιες γενικές αρχές, και η κάθε Ένωση να αποφασίσει η ίδια πως θα το διαχειριστεί. Η ελευθερία κινήσεων και η ελαστικότητα είναι πλεονεκτήματα! Επιτρέπουν στην κάθε Ένωση να αντιμετωπίσει τις τοπικές ανάγκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, υπακούοντας στο γενικό σύστημα αλλά χωρίς να περιορίζεται αισθητά.

    Σχόλιο από middlewave | 18 Ιανουαρίου, 2011

  2. Πρόσεξε: Αυτές είναι οι ενιαίες αρχές για την πανελλήνια κατάταξη, όχι για το σύστημα αγώνων!

    Σχόλιο από dokiskaki | 18 Ιανουαρίου, 2011


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: